Άγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;

Πότε είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μια μπανάνα; Όταν είναι άγουρη ή ώριμη; Η διατροφική αξία της μπανάνας αλλάζει όσες μέρες την έχουμε στην κουζίνα μας. Όσο ωριμάζει γίνεται πιο γλυκιά, ενώ την χωνεύουμε και πιο εύκολα.

Όπως ανακάλυψαν πρόσφατα Ιάπωνες ερευνητές, όσο ωριμάζει μια μπανάνα, παράγει πολύ περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ότι μια άγουρη. Ειδικότερα, όταν έχει μαύρα σημάδια στην φλούδα, παράγει την ουσία TNF, που έχει έντονη αντικαρκινική δράση. Μια ώριμη μπανάνα είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματική για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα άτομα, ωστόσο, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του φρούτου όταν είναι ώριμο.

Πηγή: enallaktikos.gr