Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτήσεις Γενικής Φύσεως

Το Homefitness.gr είναι μια καινοτόμος προσέγγιση σχετικά με τη γυμναστική από το σπίτι. Ο σκοπός του είναι να σου παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό. Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα διατροφικής παρακολούθησης μέσω της εξειδικευμένης διατροφολόγου μας, αν και εφόσον το επιθυμείς. Σου παρέχουμε ένα πακέτο άσκησης και διατροφής, στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς. Το μόνο που μένει είναι να κάνεις ένα click και να το δοκιμάσεις.

Συμπληρώνεις μια φόρμα με τα στοιχεία σου, που είναι απαραίτητα για τους γυμναστές μας και εκείνοι φροντίζουν να σου παρέχουν ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο ακριβώς πάνω στις ανάγκες σου. Το κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται για να ικανοποιήσει τον κάθε ένα ξεχωριστά γιατί για εμάς, ο κάθε ένας από εσάς, είναι μοναδικός.

Διαφέρει γιατί σου δίνει την δυνατότητα, είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι προχωρημένος, να γυμνάζεσαι καθημερινά, δίνοντας σου κίνητρο κάθε φορά, να πηγαίνεις ένα βήμα παραπάνω. Τα βίντεο των ασκήσεων είναι δικές μας παραγωγές και συνεχώς ανανεώνονται, με σκοπό να μπορείς πραγματικά να ανεβαίνεις επίπεδο. Τέρμα πια οι πολύωρες αναζητήσεις στο διαδίκτυο ψάχνοντας ατελή, ολιγόλεπτα προγράμματα.

Τα μαθήματα που παρουσιάζονται εδώ είναι από 20-45 λεπτά το καθένα, αναλόγως το μάθημα. Ολοκληρωμένα, με αρχή, μέση και τέλος. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τα μαθήματα που γίνονται στο γυμναστήριο και στα αντίστοιχα στούντιο γυμναστικής/χορού. Κάθε εβδομάδα ένα καινούργιο μάθημα, κάθε εβδομάδα ένα βήμα παραπάνω.

Υποχρεωτικό όχι, προτεινόμενο ναι. Μπορείς να γραφτείς είτε για τη γυμναστική σου, είτε για να λάβεις κάποιο διατροφικό πλάνο, ξεχωριστά, χωρίς καμία δέσμευση. Αυτό που εμείς προτείνουμε, για καλύτερα αποτελέσματα, είναι να συνδυάσεις και τα δύο. Για εσένα που επιθυμείς να χάσεις τα περιττά κιλά αλλά και για εσένα που επιθυμείς να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά τόσο για την υγεία όσο και για τη φυσική σου κατάσταση.

Ερωτήσεις Πρακτικής Φύσεως

Έχουμε φροντίσει το ασκησιολόγιο μας να καλύψει αποτελεσματικά τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός σας ξεχωριστά .Υπάρχει ασκησιολόγιο για εσένα που δεν έχεις καθόλου εξοπλισμό, για εσένα που έχεις τα βασικά όργανα γυμναστικής (βαράκια, λάστιχα, μονόζυγο, κ.λ.π) αλλά και για εσένα που έχεις πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό (bosu, TRX, δίζυγο, κ.λ.π).

Χρειάζεσαι φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, είτε ένα tablet ή απλά ένα smartphone και μια απλή σύνδεση στο internet. Κάνε ένα απλό τεστ. Παρακολούθησε ένα οποιοδήποτε ολιγόλεπτο βίντεο στο youtube. Εάν το βίντεο τρέχει κανονικά, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσεις και τα δικά μας video.

Ένας χώρος 2m X 2m είναι επαρκής. Για να είσαι ασφαλής όταν γυμνάζεσαι, βεβαιώσου πως δεν υπάρχουν κοντά σου καθόλου αντικείμενα, έτσι ώστε να μπορείς να τεντώσεις με άνεση, τα χέρια και τα πόδια σου, χωρίς εμπόδια.

Αρχικά χρειαζόμαστε την προσοχή σου.
Κράτα μια απόσταση περίπου 2 μέτρα από το pc, ώστε να μπορείς να δείς τα βίντεο σε πλήρη οθόνη.
Ξεκίνα και τερματίσε πάντα την προπόνηση σου με την προθέρμανση-αποθεραπεία που περιλαμβάνονται στα βίντεο.
Ρυθμίσε το επίπεδο της έντασης του ήχου, ώστε να ακούς τις οδηγίες των γυμναστών μας καθαρά, χωρίς να ενοχλείσαι.
Σταμάτησε το βίντεο (pause), εάν θεωρείς ότι πρέπει να πάρεις μια ανάσα και ξαναξεκίνα. Δεν υπάρχει όριο για το πόσες φορές θα σταματήσεις ή θα ξεκινήσεις ένα βίντεο. Θα πρέπει να κάνεις μικρά βήματα κάθε φορά.
Με προσπάθεια και υπομονή οι στόχοι σου θα επιτευχθούν.

Φυσικά και θα μπορείς. Παρ’ όλα αυτά, για τη δική σου άνεση, μπορείς να συνδέσεις τον φορητό υπολογιστή με την τηλεόρασή σου, με ένα απλό καλώδιο HDMI. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις μεγαλύτερη ευκρίνεια και απόδοση εικόνας.

Τα προγράμματα του HomeFitness.gr είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν την προπόνησή τους. Συγκεκριμένα, στη σελίδα με τα προσωπικά στοιχεία που καλείται ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει, υπάρχει και η ερώτηση για το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης. Αυτό μας βοηθάει να σου προσφέρουμε ασκήσεις σύμφωνα με το επίπεδο που βρίσκεσαι. Σκοπός όλων μας είναι να γυμναστούμε, να περάσουμε καλά και όχι να τραυματιστούμε ή να απογοητευτούμε. Γι’ αυτό και η κάθε άσκηση έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με το επίπεδο που εσύ δηλώνεις ότι βρίσκεσαι.

Ισχύει ότι και παραπάνω. Για εσένα που είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, το πρόγραμμα που θα σου δοθεί, θα είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου, με ελάχιστο εξοπλισμό.

Βεβαίως και μπορείς. Οι μέρες είναι ενδεικτικές και δίνονται ώστε να μπορείς να ξεκουράζεσαι ανάμεσα στις μέρες άσκησής σου. Εάν δεν σε βολεύουν, μπορείς να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα στις μέρες που εσύ θέλεις. Όμως Προσοχή! Καλό είναι να αφήνεις κενό ανάμεσα σε κάποιες μέρες άσκησης ώστε να βοηθάς το σώμα σου να επανέλθει. Μην κάνεις το πρόγραμμα 2,3,4 μέρες συνεχόμενες και μετά αφήνεις μεγάλα κενά μέχρι να το ξανακάνεις, ελοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού.

Ερωτήσεις Ιατρικού Περιεχομένου

Συμπληρώνοντας στο αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, τα προβλήματα υγείας σου, να είσαι σίγουρος ότι τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη και κατόπιν προτείνουμε το ανάλογο πρόγραμμα. Παρ’ όλα αυτά, για το δικό σου καλό, πριν ξεκινήσεις οποιουδήποτε είδους άσκηση, μέσα ή έξω από το σπίτι, θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον αρμόδιο γιατρό ή φυσιοθεραπευτή και κατόπιν δικής του έγκρισης να προχωράς σε αυτή. Κάθε πρόβλημα υγείας είναι ξεχωριστό και γι’ αυτό επισημαίνουμε ότι είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη εάν θα ακολουθήσεις τα προγράμματα και τις ασκήσεις του Homefitness.gr

30 λεπτά εώς μια ώρα πριν κάνεις γυμναστική, καλό θα είναι να έχεις φάει κάτι ελαφρύ, που θα σου δώσει ενέργεια. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι στερεό όπως πχ. μια μπανάνα, ένα γιαούρτι, μια χούφτα αμύγδαλα ή ένα μπολ cornflakes. Μετά την άσκηση, θα μπορούσες να πιείς ένα ποτήρι άπαχο γάλα, ένα χυμό, και να φάς ένα αβγό ή ένα σάντουιτς με γαλοπούλα. ΠΡΟΣΟΧΗ, μην κάνεις κανενός είδους άσκηση εάν δεν έχουν περάσει 3-4 ώρες από το τελευταίο κυρίως γεύμα σου.

Σταμάτα αμέσως! Χαλαρώσε και περιμένε η αναπνοή σου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν συνεχίσεις να νιώθεις δυσφορία, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατόν.

Όλοι οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι, με εξειδίκευση στο πρόγραμμα γυμναστικής που παρουσιάζει ο καθένας τους. Παρακαλούμε, διαβάσε τα βιογραφικά τους, για να βεβαιωθείς περί αυτού.

Τεχνικά Ζητήματα

Επειδή η ασφάλεια της πιστωτικής σου κάρτας αποτελεί προτεραιότητα μας, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες πληρωμής σου είναι εμπιστευτικές και τα προσωπικά σου δεδομένα μεταφέρονται με ακρίβεια και ασφάλεια. Το on line γυμναστήριο HomeFitness.gr χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης, όπως το Secure Sockets Layer (SSL), για την προστασία των πληροφοριών της πιστωτικής σου κάρτας κατά τη μεταφορά δεδομένων. Το SSL κρυπτογραφεί από την παραγγελία πληροφορίες όπως το όνομά σου, τη διεύθυνσή σου και τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας.

Εμείς δεν εκθέτουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους και έχουμε δεσμευτεί για την προστασία της ιδιωτικής σου ζωής. Προσπαθούμε να αξιολογούμε συνεχώς νέες τεχνολογίες για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων.

Όταν απλά βλέπεις ένα βίντεο, δεν απαιτείται «κατέβασμα» και ως εκ τούτου, είναι πολύ ασφαλέστερο.

Ναι. Για να δείς τις ασκήσεις γυμναστικής σε πλήρη οθόνη, κάνε διπλό κλικ στο βίντεο, δεδομένου ότι παίζει . Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, υπάρχει η επιλογή "Full Screen”.

Αν έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου, αλλά ξέρεις το όνομα μέλους, στείλε μας με e-mail το πρόβλημά σου και θα σου στείλουμε άμεσα απάντηση με τον κωδικό πρόσβασης σου.

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μας καθώς και τα εμπορικά μας δεδομένα είναι απολύτως προστατευμένα. Κανένα μέρος αυτής της ιστοσελίδας, βίντεο ή το περιεχόμενο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, διανεμηθεί, ή να παραχθεί εκ νέου, χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του HomeFitness.gr

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μας καθώς και τα εμπορικά μας δεδομένα είναι απολύτως προστατευμένα. Κανένα μέρος αυτής της ιστοσελίδας, βίντεο ή το περιεχόμενο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, διανεμηθεί, ή να παραχθεί εκ νέου, χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του HomeFitness.gr

Ερωτήσεις Σχετικά με τη Διατροφή

Κάθε οργανισμός διαμορφώνει το βάρος του βάσει του ενεργειακού ισοζυγίου του, των θερμίδων που προσλαμβάνει μέσω της τροφής αφαιρώντας τις θερμίδες που καταναλώνει μέσω της άσκησης και των καθημερινών δραστηριοτήτων του. Εάν το ισοζύγιο αυτό είναι θετικό τότε παίρνει βάρος, εάν είναι αρνητικό χάνει βάρος, ενώ εάν είναι μηδενικό διατηρείται στο υπαρχον βάρος του. Όπως εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να καταλάβει, εάν ο παράγοντας «θερμίδες που προσλαμβάνω» παραμένει ανεξέλεγκτος δεν μπορούμε με σιγουριά και συνέπεια να εξασφαλίσουμε ένα καλό αποτέλεσμα ως προς την απώλεια βάρους. Άρα, όταν μπαίνουμε σε μια διαδικασία απώλειας βάρους, είναι σημαντικό να ρυθμίσουμε τόσο τις θερμίδες που παίρνουμε μέσω ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής, όσο και αυτές που καταναλώνουμε.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για εκείνους που βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους αλλά και για εκείνους που τα κιλά τους βρίσκονται εντός φυσιολογικών πλαισίων. Αφορά στο σωστό σχεδιασμό γευμάτων ώστε να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και να λειτουργεί σωστά το πεπτικό σύστημα. Αφορά ακόμα στην κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, ώστε σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση ο οργανισμός να καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και λίπη. Επίσης, είναι πιθανό κάποιος παράλληλα με τον οποιοδήποτε διατροφικό στόχο, να αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα υγείας που να ανακουφίζεται ή και να θεραπεύεται από την κατάλληλη διατροφική παρέμβαση. Τέλος, πρέπει να τονιστεί η σημαντικότητα της διατροφής στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, καθώς και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.

Υπάρχει μια χρόνια εσφαλμένη αντίληψη γύρω από το αδυνάτισμα και τις δίαιτες. Ο περισσότερος κόσμος βάζει βραχυπρόθεσμους αδυνατιστικούς στόχους, με σκοπό να βγει αξιοπρεπώς στην παραλία, να μπει σε ένα καινούριο ή παλιό ρούχο, να κάνει μια καλή εμφάνιση σε κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό γεγονός. Αυτή η αντίληψη έχει οδηγήσει στην εφαρμογή διαιτών αστραπή, «χημικών» συχνά, εξαντλητικών συχνότερα, με στόχο το θεαματικό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, έχει καταστήσει τη διατροφή, αδυνατιστική και μη, μια εποχική κι ευκαιριακή ενασχόληση. Οι συνέπειες αυτού είναι να μην διατηρείται, παρά μόνο από μια μειοψηφία, το βάρος που χάνεται ή το βάρος να αυξομειώνεται διαρκώς στη διάρκεια του χρόνου, με ολέθριες συνέπειες για το μεταβολισμό.
Στη σωστή διατροφή δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί», υπάρχει όμως «κλειδί» που είναι η Διατροφική Εκπαίδευση και η Αλλαγή της Λανθασμένης Νοοτροπίας γύρω από το Φαγητό. Αυτή είναι μια διαδικασία απλών βημάτων:

α) Συνειδητοποιεί ο καθένας το αντικειμενικό του πρόβλημα.
β) Εντοπίζει τα λάθη που κάνει στη διατροφή και την καθημερινότητα του, που τον οδήγησαν στο πρόβλημα αυτό.
γ) Συνειδητοποιεί ότι το γρήγορο και το προσωρινό, η βιασύνη και η προχειρότητα, πρέπει να αποβληθούν, προκειμένου να υιοθετηθεί σωστή διατροφική συμπεριφορά και θέτει έναν αντικειμενικό στόχο.
δ) Διαμορφώνεται ένα διατροφικό πρόγραμμα που συνδυάζει τόσο τις προσωπικές του προτιμήσεις και συνήθειες με τις σωστές διατροφικές αρχές, όσο το γενικότερο ιατρικό ιστορικό του.
ε) Παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματος, εκπαιδεύεται στους κανόνες της σωστής διατροφής, προκειμένου να τον ακολουθεί και μετά τη λήξη του, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο Homefitness.gr, δεν πρόκειται η διατροφή σου να είναι προϊόν μιας αυτόματης φόρμας πατροναρισμένων διαιτών. Θα σου ζητηθεί η συμπλήρωση προσωπικού διατροφικού και ιατρικού ιστορικού. Αυτό θα ληφθεί από την κλινική διαιτολόγο μας και θα διαμορφωθεί βάσει αυτού, προσωπικό, εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο. Κι επειδή η ουσία δεν βρίσκεται μόνο στην συγκεκριμένη διατροφή αλλά και στην σωστή κατανόηση, εφαρμογή και αποδοχή της, να ξέρεις εκ των προτέρων ότι εδώ δεν είσαι μόνος σε αυτό. Το οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα ή κώλυμα στην εφαρμογή της διατροφής και η οποιαδήποτε ουσιώδης απορία που πιθανόν έχεις, μπορεί να επιλυθεί με τη βοήθεια της διαιτολόγου, μέσω mail ή ακόμα και τηλεφωνικά σε σημαντικές περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι με τη διατροφή σου θα ασχοληθεί προσωπικά κλινικός διαιτολόγος, με μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους την αντιμετώπιση, με ικανότητες συμβουλευτικής και καίριας διατροφικής προσέγγισης, πέρα από κάθε έννοια αυτοματισμού και γενίκευσης των αναγκών σου.