Εννιά στις δέκα μορφές καρκίνου οφείλονται στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και στρες φαίνεται να είναι οι κύριοι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία των περισσότερων μορφών καρκίνου στους πνεύμονες, στο στήθος και στον προστάτη.

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο καρκίνος συνδέεται με το κάπνισμα, με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ακτινοβολία και τοξικά χημικά.

Ο καρκίνος δεν είναι απλά θέμα κακής τύχης αντιθέτως οι ρίζες του βρίσκονται στον μοντέρνο τρόπο ζωής. Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και στρες φαίνεται να είναι οι κύριοι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία των περισσότερων μορφών καρκίνου στους πνεύμονες, στο στήθος και στον προστάτη.

Σύμφωνα με τους Times, ερευνητές του πανεπιστημίου Στόνυ Μπρούκ στη Νέα Υόρκη παρατήρησαν τα γενετικά αποτυπώματα διαφόρων ειδών καρκίνου προσπαθώντας να εκτιμήσουν κατα πόσο αυτοί συνδέονται με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό “Φύση και Επιστήμη” , εκτιμούν ότι έως και το 90 τοις εκατό από τους πιο κοινούς καρκίνους προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από κυτταρικές ανωμαλίες στο σώμα.

Ανάμεσα σε αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου είναι στο χέρι του σύγχρονου ανθρώπου και στην αλλαγή τρόπου ζωής η οποία περιλαμβάνει λιγότερο άγχος, καλή δίαιτα, άσκηση και διακοπή του καπνίσματος.

Πηγή: protothema.gr