Σπιρουλίνα, γιατί θεωρείται κορυφαίο superfood


Η σπιρουλίνα είναι ένα μονοκύτταρο, μικροσκοπικό πρασινο-μπλε φύκι, που θεωρείται υπερτροφή εξαιτίας των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει και ενδείκνυται για πολλές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του αδυνατίσματος.

Σύμφωνα με το Spirulina World website, η σπιρουλίνα είναι από τις παλιότερες μορφές ζωής στον πλανήτη. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητων λιπαρών οξέων, βιταμινών B,C,E και χλωροφύλλης.

Η σπιρουλίνα καταναλώνεται σε κάψουλες ή σε μορφή σκόνης και συμπληρώνει μία ισορροπημένη διατροφή.

Όπως αναφέραμε ήδη, η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. Περίπου το 70% της σύνθεσής της, αποτελείται από πρωτεΐνη που βοηθά στην ανάπτυξη και γράμμωση των μυών. Η συστηματική κατανάλωση σπιρουλίνας σε συνδυασμό με γυμναστική, θα σε βοηθήσει να χτίσεις γρήγορα μυς και να αποβάλλεις το περιττό λίπος από τον οργανισμό.

Επίσης, είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Ένα γραμμάριο περίπου σπιρουλίνας ισοδυναμεί με 4 θερμίδες. Τα περισσότερα δισκία σπιρουλίνας που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι 500 mg, που σημαίνει μόλις 2 θερμίδες.

Τέλος, η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, GLA και λινολενικό οξύ τα οποία βελτιώνουν την πνευματική διαύγεια, ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και την παραγωγή ινσουλίνης, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Σπιρουλίνα μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν την κατανάλωση.

Πηγή: myfit.gr