Γιόγκα και εμμηνόπαυση

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει...

Ο αριθμός των γυναικών που κάνουν γιόγκα μετά την ηλικία των 50 τείνει να αυξάνεται με σταθερή άνοδο, με τις γυναίκες να συνειδητοποιούν ότι η γιόγκα αποτελεί έναν τέλειο τρόπο εξάλειψης των ενοχλήσεων που σχετίζονται τόσο με την εμμηνόπαυση όσο και με τη γήρανση.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες βιώνουν συναισθηματικές και σωματικές διακυμάνσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωή τους, ως μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, η γιόγκα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να τις βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών. Οι ορμονικές αλλαγές που βιώνει κάθε γυναίκα στην εμμηνόπαυση είναι οι ίδιες με αυτές που την επηρεάζουν κατά την έμμηνο ρύση.

Καθίστε σταυροπόδι στο χαλί σας με τα μάτια σας κλειστά και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές. Αφήστε το μυαλό σας να ξεκουραστεί, και απομακρύνετέ το από κάθε σκέψη. Ξεκινήστε με την αναπνοή, χαλαρώστε και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο.

Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει…

1. Μειώνει το στρες.
Η γιόγκα μειώνει το άγχος. Επίσης, λόγω της έμφασης που δίνει στην αναπνοή μπορεί να διαγράψει όλα τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις από το μυαλό και να οδηγήσει προς μια πιο ευτυχισμένη κατάσταση.

Είναι επίσης μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση και τον έλεγχο του θυμού. Όταν κάνετε γιόγκα, έχετε μια γενική αίσθηση ηρεμίας και ως εκ τούτου, μια πιο ευτυχισμένη και ξέγνοιαστη ζωή.

2. Ανακουφίζει από τον πόνο και τη δυσφορία.
Οι πόνοι που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, όπως ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα, σε γενικές γραμμές, μπορούν να χαλαρώσουν και να εξαλειφθούν μαζί με μια τακτική, ήπια γιόγκα.

Συγκεκριμένα η στάση χαιρετισμός του Ήλιου (Surya Namaskar) βοηθάει στην αύξηση της ευελιξίας των αρθρώσεων και κάθε μυ του σώματος. Δοκιμάστε 5 με 10 γύρους την ημέρα, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για άλλες μορφές γιόγκα και θα δείτε μια σημαντική ανακούφιση από τα γενικά άλγη και τους πόνους, σας το διαβεβαιώνουμε.

3. Μειώνει τις εξάψεις.
Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι εξάψεις που προκαλούνται αποτελούν αντιδράσεις του οργανισμού στα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων. Όταν βιώνετε τις εξάψεις, οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι αργές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ρυθμό της αναπνοής και της θέσης της γλώσσας στην οροφή του ουρανίσκου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό επιτρέπει το μυαλό να είστε πιο ήρεμη.

4. Μειώνει την πίεση του αίματος.
Ένα κοινό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις. Η γιόγκα μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και βελτιώνει την οξυγόνωση και την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει αρκετά στη μείωση των τρομερών νυχτερινών εφιδρώσεων.

5. Είναι μια φυσική θεραπεία.
Η γιόγκα είναι ένας φυσικός τρόπος για να σας ανακουφίσει από τον πόνο που συνδέεται με την έμμηνο ρύση. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υποφέρουν σιωπηρά ή παίρνουν χάπια για να μειώσουν τον πόνο. Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τα συμπτώματα χωρίς να χρειάζεται να υποφέρετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε συναισθηματική και σωματική ηρεμία.

Πηγή: post4life.gr