Μεσογειακή διατροφή: το φάρμακο κατά του καρκίνου

«Φάε σαν Έλληνας» θ’ ακούσετε συχνά να λένε στο εξωτερικό, αφού η μεσογειακή δίαιτα συνδέεται με θετικές επιδράσεις σε πολλές παραμέτρους της υγείας μας. Σε πρόσφατη μάλιστα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer, βρέθηκε η θετική δράση της Μεσογειακής Διατροφής ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου. Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που ακολουθούσαν διατροφή με ελαιόλαδο, όσπρια (φασόλια), φρούτα/λαχανικά και ψάρι είχαν 12% μικρότερη πιθανότητα να προσβληθούν από την επάρατη νόσο από τους υπόλοιπους. Αυτό γιατί:
Το Ελαιόλαδο: Περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Τα Όσπρια: Είναι υπερπλήρη σε θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τα Φρούτα/Λαχανικά: Έχουν φυτοχημικά (ουσίες που τους δίνουν χρώμα) και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.
Το Ψάρι: Ειδικά όσα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του εντέρου.
Ακολουθώντας τη διατροφή των παππούδων μας, διαφυλάσσουμε την υγεία μας με τον καλύτερο τρόπο! Τόσο απλά!.